-DISCLAIMER –
– כתב ויתור –
מידע זה הוכן על ידי שמרית מנור פפר.
החומר בבלוג זה אינו מכיל תיעוד של מחירי מסחר, או הצעה או שידול לעסקה בכל מכשיר פיננסי.
שמרית מנור פפר אינה נושאת באחריות לכל שימוש שייעשה במידע או הערות אלו ולכל תוצאה שתגרם מכך.
לא ניתנת אחריות לגבי הדיוק או השלמות של מידע זה. כתוצאה מכך כל אדם הפועל על פיו עושה זאת על אחריותו בלבד.
כל מחקר שמוצג אינו מתייחס ליעדי השקעה ספציפיים, למצבו הפיננסי ולצרכים של כל אדם ספציפי שעשוי לקרוא אותו ולא הוכן בהתאם לדרישות החוק וככזה נחשב לתקשורת שיווקית.
האתר/הבלוג כולו מספק מידע כללי בנושא שוק ההון ומכשירים פיננסיים.
המידע אינו מלא ושלם ואינו כולל את כל ההבהרות והמידע הרלוונטי בנושא שוק ההון ומכשירים פיננסיים. האתר/הבלוג אינו מכיל הצעה או שידול לעסקה כלשהי ונכתב למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין להשתמש בו לצורך קבלת החלטת השקעה.
כל המידע באתר/בבלוג בהתבסס על מידע הידוע והמפורסם לציבור.
כל המפורסם באתר/בבלוג אינו מתיימר לכלול את כל המידע הנדרש לצורך ביצוע השקעה.
כל המידע באתר/בבלוג נלמד ונאסף על ידי הכותבת מתוך קריאה, למידה, צפיה ומנסיונה האישי כסוחרת בשוק ההון אותו היא משתפת מנקודת מבטה האישית.
למשקיעים שונים עשויות להיות מטרות שונות, לפיכך על כל משקיע להתאים את השקעותיו למטרותיו וצרכיו האישיים.
האסטרטגיות שלי
זה לא פשוט לרשום פוסט על האסטרטגיות שאיתן אני סוחרת,
מהסיבה הפשוטה שהן מתפתחות ומשתנות בניואנסים קטנים תוך כדי תנועה כל הזמן.
המסחר כפי שאני חווה אותו משתנה מיום ליום ממש כמו השוק עצמו ואין באמת חוקים שתקפים לכל מצב שוק ולכל מניה.
יש ותמיד יהיו מצידי מצבים של ניסוי וטעיה והדגש שאני שמה לעצמי ומחדדת כל הזמן הוא שגם אם אני טועה הסיכון שאני לוקחת יהיה כזה שיאפשר לי להמשיך לסחור את העסקה הבאה.
דבר נוסף הוא שאני לא מתיימרת להיות מדריכה או בית ספר למסחר, אני לא מורה לשוק ההון ואני לא משתפת דוגמאות / גרפים, במקרה הטוב אני מאמנת ומתאמנת מנטלית למסחר ובמקרה היותר טוב אני סוחרת עצמאית מצליחה ועקבית .
ובכל זאת אני משתפת את האסטרטגיות האלו שלי מכמה סיבות,
אחד, כי שואלים אותי.
שואלים אותי איך אני סוחרת ומאוד קשה לי להסביר אחד לאחד מה בדיוק אני עושה כי בסוף הכל מתחיל ונגמר ברמת המשמעת שלי בזמן שאני סוחרת ויש הרבה התאמות קטנות שאני עושה בכל מיני מקרים תוך כדי תנועה, כל עסקה היא אחרת, התנודתיות היא שונה, מחיר המניה שונה, ווליום המסחר שונה, קווי התמיכה וההתנגדות והמרחק שלי מהם שונה ולכן אני אתאים את כמות המניות שלי ולפעמים גם את תנאי הכניסה והיציאה שלי בכל עסקה ועסקה אבל העקרונות המנחים הם זהים.
אני יודעת בוודאות שבכל יום מסחר תעבור תחת הרדאר שלי לפחות עסקה אחת מושלמת – עסקה אחת שאני אצליח לזהות ואדע בזכות המגמה, האינדיקטורים, המומנטום והווליום שאחוזי ההצלחה גבוהים בה באופן חריג אבל לא תמיד אני אתאפק בדרך אליה, לא תמיד אני אמנע מסדרה של הפסדים לפני הרגע הזה שאני אזהה את אותה העסקה ואז לא אוכל להיכנס אליה בגלל פחד / חוסר נזילות כי הכסף שלי עסוק בלא להפסיד בעסקאות אחרות.
והעסקה האחת הזאת זה כל מה שאני צריכה כל יום כל החיים.
אז עד שאני אגיע למצב הזה שאני יודעת לקחת רק את העסקה היחידה הזאת במינימום סיכון אני סוחרת באסטרטגיות שהגיוניות עבורי, נבדקו על ידי והכי חשוב מתאימות לאופי המסחר שלי (כי האמת היא שבבסיס שלי אני כל הדברים הכי גרועים שיכולים להיות בסוחרת – מהמרת, מתאבדת, לוקחת סיכונים מיותרים, מאמינה, מנחשת, אופטימית, חושבת שאני מאוד חכמה, סומכת על התחושות שלי, אימפולסיבית, קיצונית – להמשיך?) והעבודה שאני עושה והאסטרטגיות שאני עובדת לפיהם מאלצים אותי לא לעשות לעצמי את אותם נזקים שבתחילת בדרך עשיתי והרבה ואולי יום אחד אני אסכים לכתוב על הדרך שלי במספרים, לספר מה היה ההיקף של ההפסדים ואלו סיכונים מטופשים לקחתי אבל בינתיים בואו ונאמר שאין הרבה אנשים שהיו מוכנים להמשיך לסכן ולהפסיד כסף מעבר לנקודה שאני המשכתי בה או היו בוחרים כמוני להסתכל על זה כעל עוד השקעה ולחשב את תקופת החזר השקעה הזאת כמו שמחשבים ומקציבים תקופות החזר השקעה ארוכות בעסק חדש אחרי הקמה ולומר לעצמם שזה ממש בסדר ולמרות ההפסדים, חוסר המשמעת והכאבים הנפשיים לקום כל בוקר ולומר “אני אעשה את זה! עוד מאמץ קטן אחרון ואני שם!”
סיבה שנייה היא כי כנראה לא תבינו את האסטרטגיות עד הסוף ומקריאה של הפוסט הזה לא תוכלו לסחור בהם מבלי לבחון אותם בעצמכם וזאת גם לא הכוונה של הפוסט (אין שום כוונה שתקראו אותו ותרוצו לסחור לפיו).
אבל ההגיון שעומד מאחוריהן וההבנה שמסחר במניות שמתנהגות בדיוק כמו שהשוק מתנהג מבלי שיש לשוק מגמה ברורה והחלטית הוא הימור לכל דבר ועניין ואם את זה תבינו תוך כדי הקריאה אז לפוסט הזה יש מקום יותר מלאלף סרטונים על אסטרטגיות מסחר שאני ראיתי ויצאתי מהם מלאת ביטחון שאני שולטת בעקרונות שלהן ובצעתי אותן אחד לאחד על עיוור רק כדי להפסיד הרבה כסף וביטחון בעצמי כסוחרת וכאדם.
הפוסט הזה הוא הזמנה לבחון את מה שכתוב בו, לקחת נייר ועט, לשבת יום ועוד יום ועוד יום מול הגרפים בזמן המסחר או מול גרפים של ימים שעברו ולראות אם זה “עושה לכם שכל” וממנו לצאת לאסטרטגיות משלכם.
אז נתחיל בהתחלה, איך אני מתכוננת ליום המסחר שלי:
ההכנות שאני עושה ליום המסחר הן די קבועות ומאוד מהירות ופשוטות,
שעה לפני פתיחת המסחר אני מקפידה לאכול, לארגן לעצמי שתיה חמה וקרה ליד המחשב ובערך עשרים דקות לפני תחילת המסחר אני עוברת על מניות ומדדים.
* מבחינתי ומהבדיקה שעשיתי אסטרטגיית רצועת בולינגר עובדת אך ורק על מניות מתוך המדדים האלו, לא בדקתי ואני לא מנסה לעבוד עם מניות שלא שייכות למדדים האלו.
* דבר נוסף שחשוב להבין הוא שרצועות הבולינגר נבנות תוך כדי תנועה ולכן חשוב לוודא טוב טוב שהפתיחה היא אכן מעל או מתחת לרצועה הרלוונטית – מאחר ומדובר על אסטרטגיה שאין בה סטופלוסט (דבר שנוגד את כל האמונות שלי) עדיף לפספס עסקה מאשר להכנס לעסקה שהיא לא מובהקת במאת האחוזים.
כל הבדיקות האלו אסור שיגרמו לי להגיע מלאת ציפיות ליום המסחר, כי האמת היא שאני לא יודעת כלום והשוק יכול להתנהג איך שבא לו, להתהפך ולעלות או לרדת בכל רגע נתון ולכן מטרת הבדיקות והחיזוקים הללו היא לא לגרום לי להגיע עם ציפיה לתנועה כלשהי אלא מיועדות לצורך ביצוע מעקב ואיסוף נתונים שיוכלו בהמשך לדייק ולהגדיל את ה-EDGE שלי שלגביו מן הסתם יש לי ציפיות ולפיו אני סוחרת.
לסיכום – אני מגיעה למצב שעד לפתיחת המסחר יש לי ברמה המקצועית:
ברמה המנטלית :
ועכשיו כשהכל מוכן ומתחיל יום המסחר מגיע ה- Money Time תרתי משמע, עכשיו מתחילה העבודה המאתגרת שהיא לא להתפתות לעסקאות בשעה הראשונה של המסחר !
אסטרטגיית ממוצע 20
אסטרטגיה שאני עדיין מדייקת לעצמי וחוקרת – תעלה במלואה בקרוב…
אסטרטגיית מגמת מחירים בסיכון נמוך
האסטרטגיה הכי פשוטה בעולם האסטרטגיות (יש שיאמרו פשוטה מידי) שמבוססת על קו מגמה קלאסי עם ה- EDGE שמורכב מהקלישאות הכי עתיקות בספר!!!
* לסחור עם המגמה – THE TREND IS YOUR FRIEND ובשביל זה אני צריכה לתת למגמה זמן להווצר.
* DONT JUMP THE GUN, לא לקפוץ ולהכנס לעסקה לפני הזמן – אני צריכה לחכות למגמה מבוססת ולא לקפוץ ולזגזג על כל נר שאני רואה.
*CUT YOUR LOSES – לחתוך את ההפסדים – כשאני עובדת עם קו מגמה מבוסס אני יכולה לצאת ברגע שהמחיר יורד מתחתיו, להאמין למה שהעיניים שלי רואות ולא לחכות או לקוות להיפוך .
אז זאת האסטרטגיה, וזאת דרך המסחר – אסטרטגיית מגמת מחירים בסיכון נמוך:
אני צריכה לאסוף ולסמן את המניות הנכונות לפני ותןך כדי יום המסחר,
איפה אני מוצאת את המניות האלו?
אז עכשיו יש לי 4 מניות מוכרות עם גאפ עד 5% , 4 מניות עם גאפ מעל 5% (גם הן יכולות להיות מוכרות) ו-4 מניות שאוזכרו בבלומברג – סך הכל כ-12 מניות שזה המון, המון ויותר מידי כי גם כאן זה לא נגמר…
אני אעבור על הרשימה הזאת ואשתדל לעשות בדיקה פונדמנטלית בסיסית על המניות שנמצאות בה, אפשר לעשות בדיקה מהירה דרך https://www.morningstar.com/ בתשלום אבל אפשר גם דרך FINVIZ או tradingview , אחרי הבדיקה אני אנפה את המניות שנדמה לי שהערכת השווי שלהם לא נמוכה או גובהה מספיק לכיוון שרציתי לסחור איתו.
אני גם ארשום בפניי את אחוז עסקאות השורט שיש למניות שאני שוקלת לקחת ללונג ואוודא שהכל נמצא לי רשום, נגיש ומסודר לפני תחילת יום המסחר.
ממש טבלה עם 12 מניות לצד כל אחת מה הכיוון אותו אני רוצה לסחור שורט/לונג, במידה וזה שורט מה אחוז השורטים במניה ומה הדירוג הפונדומנטלי של המניה.
בזמן שאני אכין את הרשימה כנראה שהמסחר כבר יפתח ואני אסתכל על השוק ואזכיר לעצמי שאין לי שום דרך להעריך את הכיוון שלו לפני שחלפה שעה, שנר אחד, שניים או אפילו שלושה לא יכולים להעיד על מגמה ושהנר הבא תמיד יכול להיות עוצמתי לכיוון ההפוך.
בדרך כלל ואם אין לי מניות לאסטרטגיית רצועות בולינגר אני אפילו לא אשב מול מערכת המסחר בין השעות 16:30 ל- 17:30, ואכין את הרשימה שלי על מחשב אחר ואולי אפילו בחדר אחר כדי שלא להתפתות.
אני אזכיר לעצמי שוב ושוב שבניגוד לכל מה שאני רואה בסרטונים ובניגוד לכל מה שלימדו אותי (להוציא יוצאים מן הכלל) לגבי כניסות מהירות אחרי נרות חמש דק או בחצי השעה הראשונה של המסחר ולא משנה כמה ניסיתי והתאמנתי ובדקתי זה תמיד הסתכם אצלי במשחק סכום 0 או סכום מינוס.
אז או שלא הבנתי את זה או שהאופי שלי לא בנוי למסחר שכזה, בכל אופן אני לא יכולה להרשות לעצמי לסחור בצורה שכזאת וכל עסקה שאני לוקחת לפני שיש לי גרף ברור עם לפחות 9-12 נרות היא מבחינתי נטו הימור!!!
יום המסחר האמיתי שלי יתחיל רק אחרי שעה של מסחר ורק במידה ואני אוכל לקבוע מגמה ברורה לשוק,
במידה וזה יקרה אני אתחיל לחפש מתוך הרשימה שהכנתי את מניות שגם להן ניתן כבר לסמן מגמה ברורה מנוגדת או לא מנוגדת לכיוון השוק (זה פחות משנה אחרי שעה של מסחר), אבל חייבת להיות ברורה ושונה מהגרף של השוק,
אני ממש אשווה את הגרפים של המניה לגרף של ה-SPY ואסחור
רק במניות שהגרף שלהן הוא לא העתק הדבק או MiniMe של הגרף של ה-SPY.
כעבור שעה של מסחר אני יכולה לראות אילו מניות עושות בדיוק מה שהשוק עושה ואלו מניות עצמאיות עם רצונות ודרך משלהן.
בשלב הזה יהיה לי הרבה מספיק מידע ואני אוכל להתחיל סחור דרך ה-EDGE שלי ובביטחון, ישארו לי 2 עד 8 מניות רלוונטיות מתוך ה-12 (כי כל השאר יהיו העתק של השוק) ואני אמשיך ואחפש מניות נוספות תוך כדי תנועה דרך הסורק של FINVIZ.
הסורק של FINVIZ הוא כלי נפלא, אמנם בתשלום אבל שווה מבחינתי כל דולר.
הוא מאפשר לי להגדיר ולשמור ברשימת הסריקות הקבועה שלי סורק שמראה לי בזמן אמת מניות בשוק האמריקאי במחיר גבוה מ-10 $ שמתחילת המסחר עברו שינוי (עליה או ירידה לפי הבחירה שלי) של יותר מ-X% (אני יכולה לבחור באיזה אחוז שאני רוצה) ויש בהם מסחר של מעל Y מיליון (שוב, אני יכולה לבחור בווליום הרצוי) ובכלל אני יכולה להוסיף עוד אין ספור פרמטרים אבל החיפוש הזה גם ככה לא ייתן לי הרבה תוצאות אז הוא מספק אותי כמו שהוא.
כאמור, אני אחפש מניות עצמאיות שלא תלויות בתנועת השוק אם השוק בעליה אני אחפש מניות שירדו מאז הפתיחה בלמעלה מאחוז או שניים ויש בהן מחזור של מעל מיליון או שניים (אני אחמיר את הקריטריונים כדי לצמצם את התוצאות עד שאני אגיע לכמות קטנה של תוצאות ואז אני אבדוק אותן אחת, אחת בגרפים של תוכנת המסחר שלי) או מניות שעלו בכיוון השוק אבל באחוזים הרבה יותר גדולים ממה שהשוק עלה ובתנועתיות שונה (לא נרות זהים אחד לאחד).
ואז אני אמצא את עצמי בערך שעה מתחילת המסחר עם 2 עד 8 מניות בממוצע שאיתם אני אתחיל לסחור בביטחון מלא.
למה ביטחון מלא?
כי אני אדע שמדובר על מניות שיש בהם נפח מסחר גבוה, אין בהם קפיצות וספייקים במחירים, יש להם מגמה ברורה ומובהקת שלא תלויה בתנועת השוק ולא מדובר כאן על הימור.
נקודת הכניסה בדרך כלל תקבע על ידי העברת קו מגמה בגרף 5 דקות וכניסה בתיקון לקראת הקו (הכי קרוב אליו) ויציאה ממש מתחתיו.
עסקה כזאת יכולה לרוץ די הרבה זמן כשהמגמה נמשכת ויכולה להסתיים בחצי דקה אם היא לא עובדת לטובתי.
את ה-SL אני כל הזמן אקדם לנקודה שבה אם המחיר ירד או יעלה (תלוי אם זאת עסקת לונג או שורט) הוא יפגוש את קו המגמה כך שככל שאני רוכשת את המניה קרוב יותר לקו המגמה ככה העסקה הופכת לפחות מסוכנת ולכזו שאני לא יכולה להפסיד בה הרבה.
וגם כאן אני שמה את ה-SL שלי ממש קרוב לקו המגמה שנחצה ככה שאני לא יכולה להפסיד הרבה במידה וטעיתי.
האסטרטגיה הזאת, אם אני מבצעת אותה כמו שצריך יכולה להניב לי רווחים ממוצעים או רווחים גדולים והפסדים מאוד, מאוד קטנים, אני מגבילה את סכום ההפסד היומי שלי לעד 3% מההון העצמי שלי וההגבלה הזאת מונעת ממני להיכנס לעסקאות שאני לא בטוחה בהם כי אני מעדיפה “לשמור את תקציב ההפסדים שלי” ולהיכנס לעסקה “מובהקת יותר” שאני יותר בטוחה בה ויש לי יותר סיכוי להרוויח בה וגם אם אני אפסיד בה אני אהיה שלמה עם ההפסד כי אני אדע שנכנסתי אליה בביטחון מלא וההפסד יהיה קטן ויאפשר לי להמשיך ולסחור מבלי להתרגש ומבלי לתת לו להשפיע על המשך המסחר שלי כי הפסדים הם חלק מהסטטיסטיקות שאיתם אני עובדת.
בגלל שאני אוהבת את ההקבלה של המסחר לגלישת גלים אז על אותו המשקל של הכניסה עצמה לים,
אני לא אכנס לים בלי לוודא שהתנאים לכניסה הם בטוחים שלא לומר אופטימלים.
יש ימים שאפשר לתפוס גל בודד, יש ימים שאפשר לרכב על כמות גדולה של גלים ויש ימים שפשוט אי אפשר להכנס למים וזה בסדר.
***קו מגמה יהיה אמין מבחינתי רק אם היו לו לפחות 3 נגיעות,
לא כולל הנגיעה האחרונה בנר האחרון במידה והייתה כזאת!!!
כך הייתה ניראת האסטרטגיה אם היא הייתה מופיעה בתוכנית המסחר שלי תחת סעיף אסטרטגיות (לפי פוסט תוכנית מסחר מנצחת):
אסטרטגיית רצועות בולינגר:
רצועות בולינגר הן האינדיקטור האהוב עליי (כן, יש לי אינדיקטור שאהוב עליי אבל האמת שמדובר על אינדיקטור מאוד פופולרי ולכן הוא כנראה לא אהוב רק על ידי) מדובר על אינדיקטור תנודתיות שמורכב מרצועה של שלושה קווים המתואמים ביחס למחיר המניה.
הקו האמצעי הוא בדרך כלל ממוצע נע ל- 20 יום.
הרצועות העליונות והתחתונות הן בדרך כלל 2 סטיות תקן מעל ומתחת לקו האמצעי.
מה שאומר שכל המחירים שנמצאים בתוך הרצועה הם ב-2 סטיות תקן מהמחיר הממוצע ל-20 הימים האחרונים (תלוי ביחידת הזמן של הגרף) ולמחירים תמיד תהיה נטייה להישאר בין הרצועות ואם הם יצאו מהן הן ישאפו לחזור פנימה (כמו מגנט) וכמובן שהרצועות עצמן משתנות כל הזמן לפי 20 הנרות האחרונים.
המרחק בין הרצועות מהווה פונקציה של תנודתיות המחירים.
יוצר אינדיקטור רצועות בולינגר (BB) הוא ג’ון בולינגר ויש לו אתר שמפרט ומסביר עוד הרבה מעבר למה שתוכלו למצוא פה או בכלל באתרים אחרים וביוטיוב (ושוב, בעיניי זה מיותר לדעת יותר מידי עד שלא שולטים בבסיס אז רק לאחרונה אני מוצאת את עצמי צוללת יותר ויותר גם למחוון %B שמציג היכן המחיר נמצא ביחס לרצועות ויכול לשמש אותי לזיהוי מגמות בצורה מדויקת יותר) ומנסה לקרוא את הספר מפרט ומסביר יותר לעומק אודות המדד והאסטרטגיות.
https://www.bollingerbands.com/
(בהמשך אני אכתוב פוסט נפרד רק על רצועות בולינגר ו-B% ועל ה- BOLLINGER KIT דרך מערכת המסחר שאני סוחרת דרכה – TradeStation כי זה סופר מעניין בעיניי, כרגע משום מה TradeStation סגרו את חנות האפליקציות שלהם ואין צפי מתי היא תשוב לפעול ).
אז כאמור, רצועות בולינגר מספקות הגדרה יחסית של גבוה ונמוך,
המחירים כמעט תמיד יהיו בתוך הרצועה ולכן, כאשר המחירים יעלו בצמוד לרצועה העליונה או יפרצו דרכה סוחרים רבים יפרשו זאת כאילו המניה נמצאת בקניית יתר מה שיגרום למכירות של המניה ולהורדת המחיר, ולכיוון ההפוך כאשר המחירים ירדו בצמוד לרצועה התחתונה או יפרצו דרכה, המנייה תיחשב במצב מכירת יתר מה שיתפרש כהזדמנות לקניה ולעליית מחיר המנייה ועל כך מתבססת אסטרטגיית רצועות בולינגר שלי שעד היום היו לה 94% הצלחה על הנייר ואני בכוונה רושמת על הנייר…
מה האסטרטגיה אומרת –
אם מחיר הסגירה של אתמול נמצא מתחת לרצועה התחתונה וגם מחיר הפתיחה של היום נמצא מתחת לרצועה התחתונה וגם והמניה שייכת להרכב מדד הדאו 30 או הנסדק 100 וגם החברה לא מדווחת ב-20 ימי המסחר הקרובים אז אני ארכוש את המניה בפתיחת המסחר, לא אסתכל עליה ולא אעקוב אחריה עד לסיום המסחר ואם בסיום המסחר המחיר יעלה (לא משנה בכמה העיקר שיעלה) אני אמכור את המניה, אם הוא לא עלה אני אמשיך ואחזיק במניה למשך עד 20 ימי מסחר או עד שביום מסויים ב-20 הימים הקרובים המניה תסגור במחיר גבוה ממחיר הרכישה.
נשמע פשוט, נכון?
אבל זה לא!
זאת אחת האסטרטגיות הקשות לביצוע ברמה המנטלית בגלל מספר סיבות:
אז לסיכום, האסטרטגיה הזאת עובדת עבורי מצוין אבל רק כשאני לוקחת מעט עסקאות במקביל ובסכומים לא גדולים כדי לא לפגוע בכושר הקנייה שלי להמשך ביצוע מסחר יום בשוטף ולא להגיע למצב של הפסדים (לא ממושים) מעבר להון האמיתי שלי שעלולים לגרום לסגירת עסקאות ואפילו מחיקת תיק מסחר שלם.
כך הייתה ניראת האסטרטגיה אם היא הייתה מופיעה בתוכנית המסחר שלי תחת סעיף אסטרטגיות (לפי פוסט תוכנית מסחר מנצחת):
לפני שהתחלתי לסחור לפי האסטרטגיה הזו הכנתי טבלה של באיזור ה-100 עסקאות על מנת לבחון את היעילות שלה והופתעתי מאוד לראות כמה אחוזי ההצלחה שלה גדולים,
הופתעתי אפילו יותר לגלות שכשהתחלתי לסחור לפיה לא הצלחתי להגיע לאותם אחוזי הצלחה בגלל שנבהלתי מהירידות ומהעובדה שאין לי SL או שלקחתי את הרווחים מוקדם מידי ולכן חזרתי לבחון אותה על הנייר לעוד 150 עסקאות ואז חזרתי לסחור לפיה ביתר ביטחון והיא עבדה בשבילי יותר טוב אבל עדיין היה קשה לי בלי ה-SL ואני עדיין לפעמים עושה טעויות ו”בורחת” ומשלמת על כך מחיר יקר ולכן:
אסטרטגיית רצועות בולינגר היא אסטרטגיה שאם לא סוחרים לפיה ב-200% של ביטחון (שנבנה לאט ככל שמכירים אותה יותר טוב על הנייר ובעסקאות קטנות) עדיף שלא להיכנס אליה בכלל, כי טעויות ביצועי המסחר בה יכולות להיות הרסניות!
זאת אסטרטגיה של רווחים שיכולים להיות קטנים לעומת ההפסדים במידה ולא יודעים להתנהל איתה נכון, אני ברמה האישית נמצאת כיום בתקופה שבה אני מעדיפה להרוויח יחסית מעט ב-94% מהעסקאות שאני נכנסת אליהם ולא להתמודד עם ההשלכות הפסיכולוגיות של עסקאות מפסידות, לסחור בבטחון מלא כשאני מגיעה ליום המסחר אחרי שבדקתי נתוני עבר של לפחות שנה אחורה בעשרות ומאות מניות וראיתי שוב ושוב בעיניים שלי שהאסטרטגיה עובדת אם מבצעים אותה נכון
בגלל שהרצועות נבנות תוך כדי מסחר ומשתנות בהתאם לעלייה / לירידה של מחיר המניה חייבים לזכור להכנס רק בנר מובהק שנמצא מחוץ לרצועות ולצאת בסופו לפחות ברוב הכמות ולא לחכות לנר הבא או להכנס לפני הזמן או ללא פתיחה מובהקת מחוץ לרצועה, במידה ונכנסתי ולאחר מכן גיליתי שעשיתי טעות אני חייבת לצאת באותו הרגע / לגדר את ההפסד שלי כי אני נמצאת בתוך הימור והימור , בטח ובטח שללא SL עלול להיות הרסני.
אני כרגע בשלב של בניית הביטחון הזה, כבר עשיתי את כל טעויות הביצוע האפשריות וספגתי הפסדים קיצויים שלא תיכננתי לספוג, גדולים בהרבה מכל עסקה רגילה שאני מבצעת במהלך יום המסחר כי אין SL קשיח או מנטלי ואמרתי לעצמי שלא נורא, ולא נורא ופתאום ראיתי את שורת הרווח/הפסד ונכנסתי לפאניקה שהינה עוד שניה התיק שלי נמחק ואז ברחתי לפני שהגיע התיקון / הרווח שידעתי שכנראה יגיע ב-94% מהמקרים ואכלתי את עצמי עוד יותר כשראיתי שהוא הגיע ואני יצאתי בהפסד עצום.
אז בנתיים אני עדיין נכנסת בכמויות קטנות יותר ובמספר קטן של עסקאות במקביל וזה מדהים לראות על עצמי איך למרות העובדה שאני רואה שחור על גבי לבן שהאסטרטגיה הזו עובדת ב-94% מהמקרים אני עדיין לא מצליחה להוציא על פיה לפועל עסקאות בביטחון מלא כי אני משליכה עליה עסקאות שבהן הפסדתי יותר ממה שרציתי בעבר ואיך שהרגשתי אחריהן (נורא ואיום ואיום ונורא, כאילו עבר עלי מכבש!) למרות שאין בינהן כל קשר שזאת בעצם הדוגמא הכי טובה לחשיבות של זמן, ניסיון ומיומנויות מנטליות בהוצאה לפועל אסטרטגיה טובה ככל שתהיה.
כפי שכתבתי בתחילת הפוסט,
האסטרטגיות איתן אני סוחרת משתנות ומתחדדות כל הזמן תוך כדי תנועה,
במשך תקופה לא קצרה ניסיתי לסחור באסטרטגיית רצועת בולינגר גם במסחר התוך יומי שלי להוציא מן הכלל מניות שפותחות בגאפ גדול (בהן נכנסתי רק לאחר 20 נרות של 2 דק כל אחד).
התחלתי לסחור בדרך הזאת רק לאחר שצברתי ביטחון מלא באסטרטגיה וכל יום שעבר דייקתי אותה יותר, עם הזמן לצערי גיליתי שבמסחר היומי, על גרף של שתי דקות האסטרטגיה לא מדוייקת ואפילו לא הגיונית, רצועת הבולינגר נוצרת הרי תוך כדיי מסחר ומשתנה בהתאם למחיר ב-LIVE.
אין באמת הגיון שתוך כדי מגמה חזקה (לא משנה אם עולה או יורדת) המחיר יתהפך רק בגלל החציה של רצועת הבולינגר ופתיחה נוספת מחוצה לה, אז לאחר בדיקות, רישומים רווחים והפסדים בניתי לעצמי שילוב בין שתי האסטרטגיות (רצועת בולינגר ומגמת מחירים בסיכון נמוך) ואני אכנס לעסקה רק בשילוב איתותים משתי האסטרטגיות / איתות מאסטרטגיית רצועת בולינגר במניה מדשדשת ללא מגמה ברורה / איתות מובהק מאסטרטגיית בולינגר,
בנוסף אני משלבת במסחר אינדיקטורים נוספים כגון ווליום, כיוון השוק, קווי מגמה, רמות התנגדות וכלל חשוב שהצבתי לעצמי הוא כן למקם SL , למרות שזוהי אסטרטגיה ללא SL, במידה וגיליתי לאחר הכניסה, בניגוד לכל החישובים והאימונים שנכנסתי לפני הזמן או שהכניסה לא הייתה מספיק מובהקת בעיניי .
בפוסט הספציפי הזה אני אוסיף שוב את הדיסקליימר גם בסוף…
גם כי זה היה פוסט ארוך וגם כי הוא דיבר על אסטרטגיות מסחר ואני לא רוצה להטעות או לבלבל… אז קבלו שוב:
-DISCLAIMER –
– כתב ויתור –
מידע זה הוכן על ידי שמרית מנור פפר.
החומר בבלוג זה אינו מכיל תיעוד של מחירי מסחר, או הצעה או שידול לעסקה בכל מכשיר פיננסי.
שמרית מנור פפר אינה נושאת באחריות לכל שימוש שייעשה במידע או הערות אלו ולכל תוצאה שתגרם מכך.
לא ניתנת אחריות לגבי הדיוק או השלמות של מידע זה. כתוצאה מכך כל אדם הפועל על פיו עושה זאת על אחריותו בלבד.
כל מחקר שמוצג אינו מתייחס ליעדי השקעה ספציפיים, למצבו הפיננסי ולצרכים של כל אדם ספציפי שעשוי לקרוא אותו ולא הוכן בהתאם לדרישות החוק וככזה נחשב לתקשורת שיווקית.
האתר/הבלוג כולו מספק מידע כללי בנושא שוק ההון ומכשירים פיננסיים.
המידע אינו מלא ושלם ואינו כולל את כל ההבהרות והמידע הרלוונטי בנושא שוק ההון ומכשירים פיננסיים. האתר/הבלוג אינו מכיל הצעה או שידול לעסקה כלשהי ונכתב למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין להשתמש בו לצורך קבלת החלטת השקעה.
כל המידע באתר/בבלוג בהתבסס על מידע הידוע והמפורסם לציבור.
כל המפורסם באתר/בבלוג אינו מתיימר לכלול את כל המידע הנדרש לצורך ביצוע השקעה.
כל המידע באתר/בבלוג נלמד ונאסף על ידי הכותבת מתוך קריאה, למידה, צפיה ומנסיונה האישי כסוחרת בשוק ההון אותו היא משתפת מנקודת מבטה האישית.
למשקיעים שונים עשויות להיות מטרות שונות, לפיכך על כל משקיע להתאים את השקעותיו למטרותיו וצרכיו האישיים.