מושגי בסיס – מה ההבדלים בין משקיע לסוחר


-DISCLAIMER –
– כתב ויתור –
מידע זה הוכן על ידי שמרית מנור פפר.
החומר בבלוג זה אינו מכיל תיעוד של מחירי מסחר, או הצעה או שידול לעסקה בכל מכשיר פיננסי.
שמרית מנור פפר אינה נושאת באחריות לכל שימוש שייעשה במידע או הערות אלו ולכל תוצאה שתגרם מכך.
לא ניתנת אחריות לגבי הדיוק או השלמות של מידע זה. כתוצאה מכך כל אדם הפועל על פיו עושה זאת על אחריותו בלבד.
כל מחקר שמוצג אינו מתייחס ליעדי השקעה ספציפיים, למצבו הפיננסי ולצרכים של כל אדם ספציפי שעשוי לקרוא אותו ולא הוכן בהתאם לדרישות החוק וככזה נחשב לתקשורת שיווקית.
האתר/הבלוג כולו מספק מידע כללי בנושא שוק ההון ומכשירים פיננסיים.
המידע אינו מלא ושלם ואינו כולל את כל ההבהרות והמידע הרלוונטי בנושא שוק ההון ומכשירים פיננסיים. האתר/הבלוג אינו מכיל הצעה או שידול לעסקה כלשהי ונכתב למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין להשתמש בו לצורך קבלת החלטת השקעה.
כל המידע באתר/בבלוג בהתבסס על מידע הידוע והמפורסם לציבור.
כל המפורסם באתר/בבלוג אינו מתיימר לכלול את כל המידע הנדרש לצורך ביצוע השקעה.
כל המידע באתר/בבלוג נלמד ונאסף על ידי הכותבת מתוך קריאה, למידה, צפיה ומנסיונה האישי כסוחרת בשוק ההון אותו היא משתפת מנקודת מבטה האישית.
למשקיעים שונים עשויות להיות מטרות שונות, לפיכך על כל משקיע להתאים את השקעותיו למטרותיו וצרכיו האישיים.


  • אין באמור כדי להוות ייעוץ משפטי ו/או ייעוץ מס ו/או ייעוץ השקעות.
  • אין לראות אתר/בלוג זה המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות
  • אין לראות באתר/בבלוג זה משום המלצה לרכישה או למכירה של ני”ע או מוצר פיננסי כלשהו או תחליף לייעוץ ,המתחשב הן בנתונים ובצרכים של כל אדם והן בבדיקה מקיפה ויסודית של כל מוצר ומוצר, הניתן ע”י בעל רישיון לייעוץ כקבוע בחוק.
  • כותבת האתר/הבלוג איננה יועצת השקעות והיא משתפת מחוויותיה, מסקנותיה ודעתה האישית בלבד!

מושגי בסיס – מה ההבדלים בין משקיע לסוחר

אז על מה אני מדברת? מה זה מסחר יום? מה ההבדל בין סוחר למשקיע?

והאם גם אתם יכולים לסחור בשוק ההון ולהתפרנס?

יש הרבה סוגים של משקיעים והרבה סוגים של סוחרים, יש גם הרבה אפיקי השקעה והכל תלוי באופי, במצב הכלכלי ובצרכים של אותו האדם, פירוט של כל אלו תוכלו למצוא בשפע כמעט בכל אתר כלכלי, אבל חשוב לדעת ולהפנים שאין צורך לדעת את הכל ולהכיר את כל המושגים, אנחנו לא עושים תואר ראשון או שני בכלכלה.
לי באופן אישי אין שום עניין בלפרסם סיכום של קורס כזה או אחר ויש לי לפחות עשרה סיכומים כאלה שכבר הכנתי לאחר השתתפות בקורסים רלוונטים (אני אלופה בלסכם שיעורים, אמיתי!) אבל אין שום טעם בלהעלות אותם כי כאלה כאמור יש בשפע, הדבר היחיד שאותו אני כן מעוניינת לעשות הוא לרכז עבורי ועבורכם עם דגש על עבורי את מה שבעיניי רלוונטי, מעשיר ונחוץ על מנת לסחור כדי שבהמשך בכל פעם שאני ארגיש שיש לי צורך בידע נוסף אני ארכוש אותו, אסכם ואעדכן את הבלוג.

אז בואו נעשה קצת סדר המושגי הבסיס החשובים,
יש את הפוסט שמדבר על מושגי הבסיס הכלליים,
וכאן, בפוסט הזה נבין מה ההבדל בין סוחר למשקיע.

ורק נאמר בקצרה שיש מי שמשקיע לטווח ארוך, ויש מי שמשקיע לטווח קצר.

יש מי שמשקיע דרך הבנקאי או דרך מנהל תיקים בחברת השקעות ואלו קונים עבורו נכסים פיננסים ומנהלים אותם באופן רציף ויש מי שקונה נכסים פיננסים בעצמו דרך מערכות מסחר שהבנק או חברת ההשקעות או הברוקר מספקים לו ומנהל את תיק ההשקעות שלו בעצמו.

ההבדלים העקריים בין משקיעים לסוחרים:

ידע וכישורים –

משקיע לא צריך לדעת או להבין יותר מידי, יתכן וילמד את החברות בהם הוא משקיע לטווח ארוך, יכיר את הפעילות, הדוחות וההנהלה ויתכן שיבקש ממנהל התיקים שלו לבנות עבורו את הרכב תיק ההשקעות.

סוחר צריך להכיר קודם כל את עצמו, את החולשות והחוזקות שלו ולצאת למסע אימון והכרה עצמית גבוה, רק כך הוא יוכל להצליח ולהוציא לפעול עסקאות ללא פחד.

בנוסף הסוחר צריך להכיר את מערכת המסחר שבה הוא עובד, את האסטרטגיות שאיתן הוא סוחר ואת הניתוח הטכני של הגרף.

תקופת ההשקעה –

משקיע בדרך כלל ירכוש מניות של חברות לטווח הארוך, זאת לא העבודה שלו והוא לא מתעדכן כל יום בהתפתחויות ובשינויים.

סוחר ולא משנה אם מדובר על סוחר יומי שעושה עסקאות בתוך היום וסוגר אותם כעבור דקה , שעה או בסוף היום.

או בסוחר סווינג שמחזיק מניות לטווח קצר – ימים עד שבועות ולעיתים חודשים ומממש את הרווח במהירות כדי לעבור לעסקה הבאה.

מנטליות –

משקיע צריך להיות מאוד סבלני, הוא יראה את התשואה שלו רק כעבור זמן ארוך ובנוסף יהיה עליו לקבל החלטות לא קלות כאשר השוק יהיה תנודתי וירד בחוזקה.

סוחר יהיה צריך לפתח יכולות מנטליות חזקות במיוחד ובהן תהיה תלויה ההצלחה שלו, משמעת עצמית, קור רוח שיכולים לנבוע אך ורק מהבנה אמיתית של יצירת תנועת המחירים והעובדה שאין באמת דרך לדעת מה הולך לקרות בשוק וגם אין צורך לדעת.

בניגוד למשקיע שלאורך השנים טעיות כאלה ואחרות שלו יכולות להימחק עם העליות והירידות של השוק, סוחר ירגיש כל טעות וטעות וסוחר שלא ידע לקבל ולהגדיר את הטעויות שלו יכול למחוק את כל חשבון המסחר שלו.

הטעות הראשונה של סוחרים היא לנסות ולסחור מבלי להבין במה הדבר כרוך והאם זה מתאים להם ולכן אני כותבת את הבלוג הזה!

הון –

משקיע יהנה מריבית דריבית ומדיבידנדים,

הוא ימשיך לקבל תשואה על כסף שאם הוא היה מושך אותו לפניי הוא היה עובר לידי רשות המסים בצורת מס רווח הון ובכך שהוא לא מממש את הרווח ונותן לו להמשיך ל”עבוד” הוא מגדיל את התשואה.

סוחר, על מנת לצבור הון יש צורך בביצוע פעולות קנייה ומכירה רבות ביחס למשקיע, על הסוחר להיות עקבי ולהגדיר מראש את יחידת הסיכון אותו הוא מוכן לקחת על עצמו בכל עסקה ועסקה.

סיכון
מקובל לחשוב שיש הבדל גדול בין משקיע לסוחר מה שלא תמיד נכון,

כן, משקיע יבחר את הסיכון שמתאים לו לפי האופי שלו והזמן שבו יזדקק לכסף בחזרה ויבחרו כיצד לבנות את תיק ההשקעות שלהם בשילוב נכסים פיננסים בטוחים יותר עם תשואה נמוכה יותר ותנודתיים יותר בסיכון גבוה יותר ותשואה גבוה יותר.

אך גם סוחר ובמקרה שלי סוחר יום הוא לא “מתאבד”, אצל הסוחר התנודתיות היא אכן גבוה אך סוחר טוב ייגדר לעצמו את הסיכונים, ימנע ממינוף יתר וייכנס אך ורק לעסקאות שאותן תכנן מראש תוך ידיעה מתי ואיך הוא נכנס ויוצא מהן.